8 روش خانگی برای درمان سرگیجه【سال 2023】

هرانسانی در هر سنی در طول زندگی ممکن سرگیجه را تجربه کرده و به آن دچار شده باشد. در واقع سرگیجه احساسی است که بخاطر به هم خوردن تعادل ایجاد می شود و یک حالت سبکی سر، چرخش در اطراف و یا ناپایداری برای فرد ایجاد می کند و گاهی اوقات امکان دارد باعث غش کردن انسان شود.
کد خبر: ۱۴۲۱۱۰۲

باید علت های سرگیجه را بدانید تا بتوانید به راحتی آن را درمان کنید. . می توان گفت سرگیجه یکی از علائم فشار خون پایین، بیماری ماهیچه قلب، ناهنجاری های اعصابی، کم خونی، حساسیت، قند خون پایین، عفونت گوش، ناهنجاری های مربوط به بینایی، میگرن، ناهنجاری های نگرانی و آسیب به سر است و به تنهایی یک بیماری محسوب نمی شود و باید در نظر داشته باشید که مغز انسان جزء حیاتی ترین و اساسی ترین اعضای بدن محسوب می شود که بسیاری از اعضای بدن را تحت کنترل خود قرار می دهد. شما می توانید با مراجعه کردن به بهترین دکتر مغز و اعصاب در تهران علت سرگیجه خود را بیابید و آن را درمان کنید. ما در این مقاله سعی داریم 8 روش خانگی برای درمان سرگیجه را بصورت مجزا برایتان مطرح کنیم و به طور کامل توضیح دهیم، پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید

 

علائم سرگیجه چیست؟

 

همان طور که گفتیم سرگیجه به تنهایی یک بیماری نیست بلکه نشانه‌ای از یک بیماری به حساب می‌آید. ممکن است افراد حس‌ های مختلف و متفاوتی به سرگیجه داشته باشند. بعضی از افراد از چرخیدن اجسام به دور خود شکایت دارند. بعضی دیگر می‌گویند که احساس ضعف یا سبک شدن در سر دارند. نداشتن تعادل یا ناتوان بودن در هنگام ایستادن از مواردی است که به هنگام توصیف سرگیجه اعلام شده است. گاهی فرد از اینکه حالتی شناور یا بی‌ قرار دارد کلافه شده است و همچنین ممکن از گاهی افراد در رخت خواب دچار سرگیجه شوند. در تمامی این موارد، علائم نشان از یک حس کاذب دارد. حسی با بلند شدن ناگهانی از جای خود، راه رفتن و دویدن، یا حرکت دادن سریع سر، بیشتر می‌شود. گاهی حالت تهوع یا گیجی هم به این سرگیجه اضافه می‌شود. امکان دارد در بعضی از مواقع علائم سرگیجه آن قدر زیاد باشد که فردی که دچار سر گیجه شده است نیاز به خوابیدن و بسته شدن چشم های خود داشته باشد. سرگیجه ممکن است چند ثانیه طول بکشد یا چندین روز متوالی فرد را درگیر خود کند. این علائم نشان می‌دهند که باید به دنبال علت سرگیجه و راه های درمان آن بود تا دیگر تکرار نشود و از بروز سرگیجه پیشگیری کرد.

 

چگونه از سرگیجه جلوگیری کنیم؟

 

اولین کار پیدا کردن علت سرگیجه است و باید دلیل داشتن سرگیجه مشخص شود و این مهم‌ ترین نکته است. ممکن است سرگیجه، نشانه‌ای از یک بیماری جدی باشد. بنابراین نباید بدون مشورت با پزشک خود درمانی صورت گیرد. اما اگر علت سرگیجه و بی‌ حالی به خاطر بیماری خاصی نباشد، با نوشیدن آب زیاد، استراحت و تامین قند خون بدن، می‌توان از آن پیشگیری کنید. در ادامه مقاله روش های خانگی درمان سرگیجه را برای شما نام برده ایم و همچنین عواملی مانند تکان‌ های ناگهانی و مطالعه در اتوبوس یا خودرو نیز می‌تواند باعث سرگیجه در افرادی شود که مستعد آن هستند، پس بهتر است آن را انجام ندهند تا دچار سرگیجه نشوند.

 8 روش خانگی برای درمان سرگیجه【سال 2023】

 

 8 روش خانگی برای درمان سرگیجه

 

  1. تمرینات ورزشی :

 

انجام تمرینات ساده ،می تواند برای درمان سرگیجه مفید باشد. همه چیزی که باید انجام دهید، این است که صاف ایستاده و گردن خود را در هر دو جهت عقربه های ساعت و برعکس حرکت دهید. شما برای انجام این حرکت می توانید به صورت ایستاده و متمرکز در یک نقطه ثابت و به سادگی چشم خود را باز و بسته کنید، این سیستم تمرینی عملکرد ،سیستم هشدار و سیستم عصبی شما را حفظ خواهد کرد و باعث بهبود و جلوگیری از به وجود آمدن مشکلاتی مانند سرگیجه و خستگی خواهد شد.

 

  1. ماساژ:

 

از خواص ماساژ می توان به آرامش بخش بودن و خنثی کردن بیماری های مختلف از جمله سرگیجه اشاره کرد و همچنین می توان گفت ماساژ، گردش خون را در بدن افزایش می دهد، بنابراین سیستم عصبی را آرام کرده و مشکل سرگیجه را نیز درمان می کند. برای انجام ماساژ بهتر است از روغن اسطوخودوس بخاطر خاصیت بیشتر استفاده کنید.

 

  1. یک نقطه کانونی انتخاب کنید:

 

قبل از شروع سرگیجه زمانی که حس کردید اتاق یا محیطی که در آن هستید شروع به چرخید می کند، کاری که می کردید را متوقف کنید و روی یک شی ثابت مثل ساعت دیواری یا یکی از مبلمان تمرکز کنید. حرکت نکردن شما و تمرکز به یک نقطه به طبیعی شدن فشار خون کمک خواهد کرد و سعی در تمرکز بر روی چیزی، باعث کاهش حالت تهوع مرتبط با سرگیجه می شود.

 

  1. مصرف غلات:

 

مصرف زیاد و بیش از اندازه غلات و غذایی هایی که به راحتی هضم می شوند مثل برنج سفید، سیب‌زمینی و غذاهای حاوی شکر و آرد سفید، باعث بالا رفتن سریع قند خون در بدن و سپس افت قند خون می‌شود که این امر شما را به سبکی سرو سرگجه دچار می‌ کند. برای جلوگیری از سرگیجه‌ی ناشی از نوسانات قند خون باید از غذاهایی که فیبر زیادی دارند و نسبت به غذاهای دیگر دیرهضم مثل حبوبات و غلات کامل (نان سبوس‌ دار، برنج قهوه‌ای، کینوا و جو دوسر) استفاده کنید و همچنین مصرف گوشت‌های بدون چربی مثل مرغ و ماهی هم گزینه‌های خوبی برای پیشگیری از سرگیجه می شوند.

 

  1. مصرف آب:

 

یکی از عنصر های ضروری بدن برای خلاص شدن از شر سرگیجه آب است و همچنین یکی از علل های اصلی سرگیجه از دست دادن آب بدن است و در نتیجه مصرف فراوان آب علاوه براینکه خواص های زیاد دیگری هم دارد، باعث رفع مشکل سرگیجه ام می شود.

 

  1. مصرف لیمو:

 

آبلیمو یکی از بهترین و معروف ترین داروهای خانگی برای درمان سرگیجه به روش خانگی است. خوردن آبلیمو همراه شکر سطح قند داخل بدن را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش می دهد.برای درست کردن این معجون درمانی فقط آب یک نصف لیمو را در یک لیوان آب بریزید و سپس آن را با 2 قاشق چای خوری شکر مخلوط کنید و آن را نوش جان کنید.

 

  1. مصرف غذا های که ویتامین c دارند:

 

همه ما باید از غذاهای غنی از ویتامین ها در تمام وعده های غذایی خود استفاده کنیم چون بهترین درمان خانگی برای سرگیجه هستند. بیشترین مطالعه هایی که منتشر شده است نشان می دهد بیمارانی که از سرگیجه و ضعف رنج می بردند، بعد ازمصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C، علائم کمتری به سرگیجه را نشان دادند. شما می توانید با مصرف مرکبات، توت فرنگی، طالبی، فلفل سبز، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، سیب زمینی شیرین، سبزیجات برگ تیره، ویتامین C را جذب بدن خود کنید تا دچار سرگیجه نشوید.

 

  1. مصرف مکمل آهن:

 

مصرف بیشتر اسفناج، لوبیا، عدس، سویای پخته شده و شهد نیشکر سیاه، همه این ها سرشار از آهن هستند باعث کمک کردن به مشکل کم خونی و کاهش خطر مبتلاشدن به سرگیجه می شوند و همچنین می توانید کپسول های آهن را از داروخانه تهیه کنید و همیشه در دسترس داشته باشید و به طور مرتب مصرف کنید تا ویتامین آهن بدن شما تامین شود.

 8 روش خانگی برای درمان سرگیجه【سال 2023】

 

کلام آخر

 

اینکه شما گاهی اوقات دچار سرگیجه می شوید برای یک مدت کوتاه اصلانگران‌ کننده نیست، اما داشتن سرگیجه‌ های مکررو سرگیجه‌هایی که از 15 دقیقه بیشتر زمان می برند و همچنین سرگیجه‌ هایی که با علائم مهم مثل درد قفسه‌ی سینه، تنگی نفس، مشکلات بینایی و… همراه هستند، باید با پزشک در میان گذاشته شوند تا سرگیجه شما درمان شود. ما در این مقاله سعی بر این داشتیم 8 روش خانگی برای درمان سرگیجه را برای شما عزیزان مطرح کنیم تا از بروز سرگیجه جلوگیری کنید و اطلاعات کافی برای درمان آن را داشته باشید و همچنین شما می توانید برای داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه و همچنین در صورت داشتن هر گونه انتقاد یا پیشنهادی، به سایت جراحتو و یا (jaraheto.net) مراجعه نمایید. از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما سپاس گزاریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها